Hypotheekadvisering

Een hypotheek is eigenlijk niets anders dan een plan om vermogen op te bouwen met onroerend goed als onderpand, dus een lening om bezit op te bouwen. Een lening waar u doorgaans 30 jaren "aan vast zit". Dat betekent dat we heel zorgvuldig na moeten gaan op welke momenten in uw leven die lening zou kunnen gaan "knellen".

Verandering van besteedbaar inkomen

Het zal duidelijk zijn dat we daarbij rekening moeten houden met de momenten waarop uw inkomen veranderen kan. 
De geboorte van de kinderen is zo’n moment. Vaak besluit een van de ouders dan om minder te gaan werken.  Ook de pensionering is zo’n moment, omdat het inkomen dan vaak zelfs permanent daalt.  Niet alleen een daling van inkomen kan zich voordoen, maar ook een stijging van de maandelijkse kosten is denkbaar, bijvoorbeeld tijdens de studie van de kinderen.  
Om uw hypotheeklasten goed te kunnen plannen, maken wij dan ook gebruik van een geavanceerd computerprogramma, waarmee we iedere hypotheekmogelijkheid 30 jaren kunnen doorrekenen.

Zoeken naar de juiste hypotheek

Voordat we echter die berekeningen met u zullen maken, gaan we eerst goed met u na aan welke eisen uw hypotheek zal moeten voldoen. Welke aflossingsvorm heeft de voorkeur? Welke rentevaste periode? Moeten er speciale constructies worden gehanteerd? Kortom, hoe moet uw hypotheek eruit komen te zien? Daar zullen we uitgebreid bij stil gaan staan.

Zoeken naar de juiste geldgever

Wanneer die keuze dan uiteindelijk gemaakt is, gaan we met u na welke geldgevers de gekozen hypotheek kunnen leveren.  Vaak kunnen we daarbij kiezen uit meerdere geldgevers, zodat dan ook de rente een rol gaat spelen. Wanneer uiteindelijk éde vorm van uw hypotheek vaststaat én de bank die dat leveren gaat éhet rentetype, pas dan vragen wij voor u, bij die bank van uw keuze, uw offerte aan. 
Uiteraard mag u van ons verwachten dat wij die offerte nauwkeurig controleren op juistheid, want met uw handtekening gaat u een langlopende verplichting aan. Is de offerte correct, dan regelen wij de hele formulierenstroom, tot en met de taxatie. En mocht hypotheekgarantie mogelijk zijn, dan mag u van ons verwachten dat wij ook daarop toezien. 

Notaris

En dan komt het moment waarop de bank u definitief het geld ter beschikking stelt. De aktes liggen bij de notaris van uw keuze ter ondertekening. Het zal u inmiddels niet meer verbazen dat wij ook de hypotheekakte controleren. Wordt het juiste rentepercentage vermeld? De juiste rentevaste periode? De juiste boetevrije aflossing? Kortom, komt de akte volledig overeen met wat u eerder in de offerte hebt ondertekend?

Het is allemaal onderdeel van "hypotheekadvisering". Het gaat niet om één hypotheekofferte, of om één bank. Het gaat om uw financiële toekomst. En daar gaan we heel zorgvuldig mee om.

Bent u inderdaad toe aan een verkennend hypotheekgesprek, dan kunt u ons via onderstaande knop direct bereiken. Telefonisch kunt u ons hiervoor uiteraard ook bereiken. Wij maken graag tijd voor u!

Een vrijblijvend oriëntatiegesprek? Neem contact met ons op!